Nagy szeletelt trappista sajt teszt

A leggyakrabban vásárolt sajtféle Magyarországon a trappista. Köszönhető ez a sokoldalú felhasználhatóságának, elérhetőségének és a többi sajtféléhez képest mérsékelt árának. A tömbsajt mellett kapható darabolt, reszelt és szeletelt változatban is – most ez utóbbi kínálatra voltunk kíváncsiak, a szeletelt trappista sajtok vaktesztje következik.

 

 

TRAPPISTA SAJT A MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV SZERINT

A trappista sajt tehéntejből, tejsavbaktérium-színtenyészet és alvasztóenzim, esetleg kalcium-klorid, kálium- vagy nátrium-nitrát és természetes színezék hozzáadásával készített, sózott, érlelt, jellegzetes érzékszervi tulajdonságú, oltós alvasztású, félkemény, erjedési lyukas sajt.

A Trappista sajt előállításához felhasználható anyagok:

a) tehéntej, tejsűrítmény vagy ezek keverékei,

b) részben fölözött tej, soványtej vagy ezek keverékei,

c) tejszín,

d) tejpor,

e) tejfehérje-koncentrátumok,

f) tejsavbaktérium-színtenyészetek,

g) alvasztóenzim,

h) ivóvíz,

i) étkezési só,

j) kalcium-klorid,

k) kálium- vagy nátrium-nitrát (A kálium- vagy a nátrium-nitrát mennyisége a sajttejben nátrium-nitritben kifejezve maximum 75 mg/kg vagy ennek megfelelő mennyiség lehet, ha a hozzáadás a savó eltávolítását és a víz hozzáadását követően történik.),

l) természetes színezék: béta-karotin.

Tovább olvasok…

 

Forrás: https://cimlap.blog.hu/